جستجو
افزودن لیست
  • شما هیچ نشانه گذاری ندارید.

علاقه مندی های شما: 0 لیست

ورود

سهامدار یک شرکت بودن به چه معناست؟

سهامدار (“عضو”) یک شخص یا نهاد شرکتی است که در شرکت با مسئولیت محدود سهامی را در اختیار دارد. به عنوان یک سهامدار، سهام شما نمایانگر درصد مالکیت بیزینسی است که آن را اداره می‌کنید. هرچه سهام شما بیشتر باشد، سود بیشتری به شما تعلق می‌گیرد و کنترل بیشتری در شرکت دارید.

 

سهامداران چه کاری انجام می‌دهند؟

به طور کلی سهامداران به طور روزمره کاری انجام نمی‌دهند، مگر اینکه مدیر شرکت نیز باشند. با این حال، آنها ملزم به اتخاذ تصمیمات مهم در مورد بیزینس هستند که شامل رأی دادن برای تصویب مصوبات عادی یا ویژه در جلسات عمومی یا کتبی است. 

رایج‌ترین انواع تصمیمات اتخاذی توسط سهامداران عبارتند از:

  • انتخاب اختیاراتی که به مدیر اعطا می‌شود.
  • انتصاب و عزل مدیران
  • تعیین حقوق مدیران
  • تغییر اساسنامه شرکت
  • تغییر نام شرکت
  • بررسی و تأیید صورتهای مالی و حسابهای شرکت
  • سایر مواردی که از حیطه اختیارات مدیران خارج است

علاوه بر اختیارات تصمیم‌گیری، در صورت سودآوری بیزینس، سهامداران معمولا حق دریافت سود سهام دارند. پرداخت سود سهام با توجه به کمیت و ارزش سهام نگهداری شده توسط هر یک از اعضا انجام می‌شود. در صورت تمایل آنها حق توزیع دارایی‌های شرکت را هم دارند. 

 

مسئولیت سهامداران

ارزش “اسمی” سهام اعضا نشان دهنده میزران پولی است که در قبال بدهی‌های یک شرکت وجود دارد. درصورتی که بیزینس با مشکلات مالی مواجه باشد از نظر قانونی سهامدار موظف است حداکثر مبلغ را به شرکت بپردازد. اغلب سهامداران به محض صدور یا انتقال سهامشان، به آن‌ها پول پرداخت می‌کنند. در چنین مواردی، سهامدار دیگر هیچ تعهد مالی در قبال شرکت ندارد. اگر ارزش اسمی هر سهم پرداخت نشده یا تا حدی پرداخت نشده باشد، سهامدار در صورت تقاضا باید این مبلغ را پرداخت کند.

 

چه کسی می‌تواند سهامدار باشد؟

مطابق با Companies Act 2006 2006، هر شخص یا نهاد شرکتی می‌تواند سهامدار یک شرکت با مسئولیت محدود باشد. سهامدار می‌تواند در هر سنی باشد و در هر جای دنیا مستقر شود. معمولا مدیران سهامداران شرکت هستند.

در حالی که اکثر سهامداران یک شخص هستند، انتشار سهام برای نهادهای شرکتی (به عنوان مثال سایر شرکت‌ها) امری عادی است، مخصوصا در مواردی که گروهی از شرکت‌ها یا شرکت اصلی با یک شرکت تابعه وجود داشته باشد. 

 

یک شرکت چند سهامدار می‌تواند داشته باشد؟

شرکتها‌ی با مسئولیت محدود سهامی باید حداقل یک سهامدار داشته باشند، اما حداکثر تعداد وجود ندارد مگر اینکه مقررات خاصی به اساسنامه یا قرارداد سهامداران شرکت اضافه شود. 

 

آیا سهامداران همان مدیران هستند؟

سهامداران همان مدیران نیستند. سهامدار از طریق تملک یا خرید یا سهام، مالک کلیه یا بخشی از شرکت هستند. از طرف سهامداران یک مدیر منصوب می‌شود تا از طرف آنها بر عملیات روزمره نظارت داشته باشد. با این حال، معمولا سهامداران مدیر شرکت‌های خود هستند. این امر خصوصا در شرکتهای کوچکی که فقط توسط یک یا دو نفر تأسیس شده‌اند رایج می‌باشد. 

 

آیا محدودیتی برای تعداد سهام شرکت وجود دارد؟

شرکت‌های بامسئولیت محدود سهامی، حداقل باید یک سهام صادر کنند. حداکثر تعداد سهامی که یک شرکت می‌تواند منتشر کند محدودیتی ندارد مگر اینکه محدودیت‌های خاصی به عنوان یک ماده در اساسنامه لحاظ شود. این ماده خاص “authorised share capital” (سرمایه مشاع مجاز) نامیده می‌شود.

شرکت‌های قدیمی که طبق Companies Act 1985 ثبت شده بودند، از نظر تعداد سهام قابل انتشار محدود شدند. این امر به این دلیل بود که مفاد “سرمایه مشاع مجاز” در نامه غیر رسمی گنجانده شده بود. اکنون اعضا این اختیار را دارند که با تصویب اساسنامه جدید، این محدودیت را حذف یا تغییر دهند. 

 

آیا انواع مختلفی از سهام وجود دارد؟

انواع مختلفی از کلاس سهام شرکت وجود دارد. اکثر شرکت‌ها سهام “Ordinary” را صادر می‌کنند که حقوق برابر برای همه اعضا، از جمله حق رای، حق سود سهام و حقوق سرمایه را فراهم می‌کند با این حال گاهی اوقات، شرکت‌ها رده‌های مختلفی از سهام را به منظور تغییر حقوق اعضا صادر می‌کنند، به عنوان مثال برای حق رأی اضافی یا نرخ‌های مختلف سود سهام.

برای انتشار هر نوع سهامی غیر از Ordinary، اساسنامه شرکت باید طبق رده‌های مختلفی از سهام باشد.

این مدل اساسنامه برای شرکت‌هایی با سهام Ordinary مناسب هستند، بنابراین اگر می‌خواهید کلاس دیگری از سهام غیر از Ordinary را منتشر کنید، باید اساسنامه سفارشی را ایجاد یا متناسب با آنها تغییر دهید. 

 

ارزش سهام چقدر است؟

هر سهم دارای ارزش “اسمی” و ارزش “بازار” است. ارزش اسمی معمولا 1.00 پوند است و این مبلغی در هنگام صدور سهم توسط شرکت به آن اختصاص می‌یابد. ارزش اسمی سهام نشان دهنده مسئولیت محدود اعضاست، به عنوان مثال مبلغی که آنها باید در هنگام درخواست آن به شرکت بپردازند.

از طرف دیگر ارزش بازار مبلغی است که در صورت فروش سهام در حال حاضر لحاظ می‌شود. گاهی اوقات به عنوان “ارزش واقعی” شناخته می‌شود، با توجه به موفقیت شرکت و به طور کلی اقتصاد و با گذشت زمان نوسان دارد.

تفاوت بین ارزش بازار و ارزش اسمی یک سهام به عنوان سهام “premium” (صرف سهام)  شناخته می‌شود.

پست قبلی
آیا برای راه‌اندازی شرکت با مسئولیت محدود به حسابدار نیاز دارم؟
پست بعدی
راهنمای سریع برای راه اندازی یک مهمانخانه کوچک
0
بستن

سبد خرید شما