جستجو
افزودن لیست
  • شما هیچ نشانه گذاری ندارید.

علاقه مندی های شما: 0 لیست

ورود

مزایا و معایب بیزینس مشارکتی

بیزینس مشارکتی ساختار تجاری سودآوری است با مالکیت مشترک و مدیریت دو یا چند “شریک” که دارای هدف مشترکی هستند. این شرکا برای پیشبرد منافع متقابل و موفقیت بیزینس خود با هم همکاری می کنند. با این وجود، مناسب بودن مشارکت به عوامل مختلفی بستگی دارد. بدین منظور ما در مورد مزایا و معایب بحث خواهیم کرد تا به شما کمک کنیم تصمیم بگیرید که آیا این نوع از مشارکت برای شما مناسب است یا خیر؟

ما همچنین انواع مختلف مشارکت های موجود را توضیح می دهیم که عبارتند از:

  • بیزینس مشارکتی “معمولی”
  • مشارکت غیرسهامی با مسئولیت محدود
  • مشارکت تضامنی با مسئولیت محدود (LLP)

همه این مدلها چارچوب اساسی یکسانی دارند، اما از نظر وضعیت حقوقی و میزان مسئولیت شخصی که بر عهده شرکا است متفاوت هستند، بنابراین درک تفاوت بین آنها بسیار مهم است.

 

مزایای ایجاد بیزینس مشارکتی

مدل بیزینس مشارکتی برای برخی از متخصصان مزایای متعددی دارد – کسانی که معمولاً با افراد دیگر در یک حرفه بیزینسی را راه اندازی می کنند. این افراد شامل پزشکان، دندانپزشکان، وکلا، نقشه برداران، معماران، مهندسان و سایر ارائه دهندگان خدمات تخصصی می شوند.

با راه اندازی بیزینس مشارکتی، افراد بسیار ماهر قادر به متحد کردن نیروها، بهره مندی از تخصص و مسئولیت مشترک و ایجاد یک بیزینس قوی تر و رقابتی تر از زمانی هستند که به تنهایی کار می کنند.

مهمترین مزایای اداره یک شرکت به عنوان بیزینس مشارکتی را در ادامه شرح می دهیم.

  1. راه اندازی آسان

راه اندازی یک بیزینس مشارکتی “معمولی”، محبوب ترین نوع آن است، واقعاً آسان است زیرا لازم نیست در اداره ثبت شرکت ها (Companies House) ثبت شود. فقط مشارکت غیرسهامی با مسئولیت محدود، LLP ها و شرکتهای با مسئولیت محدود باید ثبت شوند – یعنی به عنوان اشخاص حقوقی متمایزی که مستقل از صاحبان آنها وجود دارند، تأسیس شوند.

برای ایجاد یک مشارکت معمولی، شما فقط باید بیزینس خود را جهت خود ارزیابی (Self Assessment) در اداره درآمد و گمرک اعلیحضرت (HMRC) ثبت کنید. این کار را می توانید بصورت آنلاین و رایگان انجام دهید.

هر یک از شرکا باید به صورت جداگانه برای Self Assessment ثبت نام کنند. به این دلیل که شرکا برای پرداخت مالیات خویش فرما تلقی می شوند، بنابراین درآمد فردی آنها باید جدا از یکدیگر بوده و مالیات از آنها دریافت شود.

 

  1. مسئولیت مشترک

اجرای بیزینس مشارکتی به شما امکان می دهد مسئولیت های مالی و عملیاتی خود را با سایر شرکا به اشتراک بگذارید، در حالی که هر کدام درآمد (سهم سود) خود را حفظ می کنید.

تاثیر کار گروهی بیشتر از کار انفرادی است، بنابراین شما و شرکای تجاری‌تان از حمایت و مشارکت متقابل، تصمیم گیری جمعی و تقسیم بار اجتناب ناپذیر مالکیت یک بیزینس، بهره مند خواهید شد.

علاوه بر این، وقتی شخصی از مرخصی سالانه استفاده می کند یا کسالت دارد، نیازی به تعطیل کردن بیزینس در زمان غیبت وی نیست – شرکای باقی مانده می توانند اداره شرکت را بدون وقفه ادامه دهند.

 

  1. مجموعه منابع وسیع تر

اجرای بیزینس مشارکتی بهترین راه برای افراد باتجربه و ایجاد همکاری های مؤثر است – ترکیب مهارت های منحصر به فرد اما مکمل، تخصص، دانش و ارتباطات حرفه ای به منظور دستیابی به یک هدف مشترک می‌باشد.

این امر باعث می شود همه از تمام نقاط قوت و توانایی های خود به نفع کل مشارکت استفاده کنند. به عنوان مثال، یک شریک ممکن است استعداد طبیعی در بازار و شبکه فروش داشته باشد، در حالی که دیگری ممکن است در حسابداری و حسابرسی مهارت داشته باشد. بنابراین، هر شریک می تواند مسئولیت وظایفی را که در آن برتری دارد را بر عهده بگیرد.

در نهایت، اگر منابع خود را با سایر متخصصان همفکر خود ترکیب کنید، بیزینس شما از شانس بسیار بیشتری برای موفقیت برخوردار خواهد شد. کسانی که می توانید با آنها به طور هماهنگ کار کنید، دیدگاه شما را به اشتراک می گذارند و منابع منحصر به فرد و ارزشمندی را به پای میز همکاری می آورند.

 

  1. پتانسیل بیشتر برای بازار فروش بزرگتر

با انجام بیزینس مشارکتی به همراه سایر متخصصان ماهر، شما به طور کلی بازار فروش بزرگتری خواهید داشت و در جایگاه قویتری در رقابت با سایر رقبا برای عقد قراردادهای بزرگتر خواهید بود.

در مجموع، نسبت به زمانی که تنهایی کار می کنید می توانید خود را با بیزینس های بیشتری وفق داده و طیف وسیع تری از مهارت، دانش و تجربه را به مشتریان فعلی و بالقوه خود ارائه دهید. در نتیجه، بیزینس شما نیز می تواند مراجعات بسیار بیشتری داشته باشد.

 

  1. انعطاف پذیری بیشتر

بیزینس مشارکتی معمولاً انعطاف پذیری بیشتری نسبت به فعالیت به عنوان یک شرکت با مسئولیت محدود دارد. صرف نظر از شکل گیری آسان، مدیریت مشارکت ها اغلب آسانتر است زیرا:

  • آنها نسبت به شرکتها دارای مقررات سختگیرانه کمتری هستند (به ویژه اگر بر خلاف LLP مشارکت معمولی ایجاد کنید).
  • شرکا تنها افرادی هستند که بر بیزینس نفوذ و کنترل دارند (یعنی بدون حضور سرمایه گذاران خارجی و سهامداران).
  • ساختار سازمانی مشارکت از تنوع بیشتری برخوردار است، به این معنی که در صورت نیاز، تغییر در مسئولیت ها و حقوق شرکا (از جمله حق سود) آسانتر است.

با این حال، با توجه به اینکه مشارکت ها با دقت کمتری نظارت می شوند، توصیه می شود که یک موافقتنامه شرکتی تنظیم کنید تا نحوه عملکرد شرکت، حقوق و مسئولیت های شرکا، نحوه تصمیم گیری و استراتژی های احتمالی مشخص شوند. به عنوان مثال حل اختلافات، استعفای یکی از شرکا، فروش یا انحلال بیزینس.

 

  1. مدیریت ساده تر

مدیریت بیزینس مشارکتی (به ویژه مشارکت معمولی) بسیار ساده تر از شرکت های با مسئولیت محدود است. نحوه این مدیریت با توجه به نوع مشارکتی که راه اندازی کرده اید متفاوت است، اما در مجموع وظایف بسیار کمتری در زمینه نگهداری سوابق، تشکیل پرونده و گزارش دهی خواهید داشت. فرآیند حسابداری نیز به طور کلی آسانتر است.

 

معایب ایجاد بیزینس مشارکتی

در حالی که ساختار مشارکتی می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد، ناگزیر باید برخی از نقاط ضعف احتمالی آنرا نیز مورد توجه قرار داد. برای به دست آوردن تصویری واضح از آنچه ارائه می شود، مهم است که این جوانب مثبت و منفی را بسنجید. بنابراین، اکنون ما شایع ترین معایب ایجاد بیزینس مشارکتی را بررسی می کنیم.

  1. مسئولیت شخصی

مسئولیت بدهی های بیزینس به نوع مشارکتی که راه اندازی می کنید بستگی دارد. بنابراین، باید از حدود مسئولیت مالی که بر عهده می گیرید آگاه باشید.

در مشارکت معمولی، هر شریک در معرض مسئولیت های نامحدودی است. بین مشارکت و صاحبان آن هیچگونه تفکیک قانونی وجود ندارد – شرکا همان بیزینس هستند. این بدان معناست که شرکا در قبال هرگونه بدهی و تعهدات قانونی مسئولیت شخصی دارند.

اگر شراکت با مسئولیت محدود ایجاد کنید، تعهد شما بستگی به نوع شریک شما دارد. شرکای این نوع از مشارکت فقط در قبال بدهی ها تا ارزش دارایی ها (یعنی پول یا اموال) که سهیم شده اند مسئول هستند. از سوی دیگر، شرکای عمومی مسئول کلیه بدهی هایی هستند که بیزینس قادر به پرداخت آنها نیست.

در صورت تشکیل LLP، از مسئولیت محدودی برخوردار خواهید شد. زیرا LLP یک “شخص” حقوقی است، بنابراین اعضای LLP (شرکا) هیچ مسئولیتی در قبال بدهی های بیزینس ندارند. شما فقط آنچه را که قبلاً سرمایه گذاری کرده اید از دست  می دهید، که یک ریسک استاندارد برای هر نوع بیزینسی است.

با بیمه غرامت حرفه ای می توانید از خود و هر نوع مشارکتی که تصمیم به ایجاد آن گرفته اید، محافظت بیشتری بکنید که این مسأله بسیار توصیه می شود.

 

  1. وجود گزینه های کمتر برای صرفه جویی در مالیات

یکی از مهمترین معایب مشارکت، در مقایسه با یک شرکت با مسئولیت محدود این است که شرکا به عنوان خویش فرما برای اهداف مالیاتی در نظر گرفته می شوند.

درست مانند خویش فرمایان، شرکا باید برای Self Assessment ثبت نام کرده، اظهارنامه مالیاتی سالانه خود را تهیه کنند و مالیات بر درآمد و بیمه ملی را بابت درآمد (سهم سود) دریافت شده از بیزینس خود بپردازند.

این حالت ممکن است باعث پرداخت مالیات شخصی بیشتری نسبت به شرکت های با مسئولیت محدود شود، به ویژه اگر درآمد شما بالاتر از سطح مشخصی باشد (به عنوان مثال اگر مالیات دهنده ای با نرخ بالاتر یا اضافی هستید).

علاوه بر این، از فرصتهای برنامه ریزی مالیاتی که در اختیار مدیران و سهامداران شرکت با مسئولیت محدود قرار می گیرد، بهره مند نخواهید شد. فرصتهایی نظیر، به تعویق انداختن سود تا سال مالیاتی بعد، تقسیم سود بین همسران و یا فرزندان و دسترسی به وامهای مدیریتی.

 

  1. نمی توانید به تنهایی تصمیم بگیرید

به طور طبیعی، ایجاد بیزینس مشارکتی به این معنی است که تصمیمات باید به طور مشترک با سایر شرکا گرفته شود. شما صاحب بیزینسی اشتراکی هستید، بنابراین باید با یکدیگر مشورت کرده، در مورد گزینه ها و اولویت ها بحث کنید و با هم تصمیم بگیرید.

اگر دیدگاههای متضادی در مورد برخی مسائل دارید، ممکن است جلساتی وقت گیر و خسته کننده داشته باشید، که البته این مسائل در مشارکت اجتناب ناپذیر هستند. به قول معروف، داشتن ایده ها و پیشنهادات متفاوت همیشه بد نیست.

فعالیت های مشارکتی ما را وادار می کنند تا دیدگاه ها و رویکردهای جایگزین را که می توانند تأثیر مثبتی بر موفقیت یک بیزینس داشته باشند را در نظر بگیریم.

 

  1. پتانسیل بیشتر برای وجود تعارضات داخلی

یکی دیگر از معایب احتمالی ایجاد بیزینس مشارکتی، خطر بروز اختلاف نظر بین شرکا است. این مشکل قابل پیش بینی است، اما مهم این است که احتمال بروز اختلافات جدی که می تواند به بیزینس و روابط بین شرکا آسیب برساند را به حداقل برسانید.

این موضوع دلیل دیگری است که باعث می شود یک توافقنامه مشارکت قوی تهیه شود، سندی که شامل راهنمایی های واضح در مورد نقش همه افراد، اهداف بیزینس، نحوه تصمیم گیری و نحوه حل اختلافات باشد.

 

  1. نیاز به تقسیم منافع

در بیزینس مشارکتی، می توانید سود خود را به هر شکلی که دوست دارید بین شرکا تقسیم کنید، مشروط بر اینکه همه با هم توافق داشته باشند. برخی از مشارکتها تقسیم سود را به طور مساوی یا با درصدهای مختلف انجام می دهند، در حالی که برخی دیگر ممکن است درآمد را بر اساس حجم کار هر یک از شرکا تقسیم کنند (به عنوان مثال دندانپزشکانی که لیست جداگانه دارند).

توزیع سود اگر منصفانه نباشد، می تواند منجر به اختلاف نظر یا نارضایتی شود، به عنوان مثال، اگر سود به طور مساوی تقسیم شود اما یک نفر سرمایه، زمان و یا فعالیت بیشتری نسبت به سایر شرکا گذاشته باشد.

ساده ترین راه برای جلوگیری از اختلاف و مشاجره این است که اطمینان حاصل کنید، ساختار تقسیم سود دقیقاً بر اساس سهم هر یک از شرکا باشد.

اطلاعات مربوط به تقسیم سود باید به طور واضح در قرارداد مشارکت قید شود، که البته در صورت لزوم برای انعکاس تغییرات و اصلاحات مورد نیاز بیزینس، هر وقت لازم شد می تواند تغییر کند.

 

  1. اعتبار کمتر

بیزینس های غیرمشارکتی، مانند مشارکت های معمولی و خویش فرمایان، همیشه نسبت به شرکت های با مسئولیت محدود و LLP ها اعتبار کمتری داشته اند. تنها به این دلیل که آنها کمتر تحت نظارت دقیق قرار گرفته اند و مجبور نیستند جزئیات مالکیت یا اطلاعات مالی خود را در سوابق عمومی منتشر کنند.

در نتیجه، فقدان استقلال حقوقی و شفافیت شرکتی می تواند در آنها حس ناپایداری ایجاد کند. برای مشتریان آینده نگر و یا ریسک گریز این مسأله می تواند بازدارنده باشد (به ویژه اگر آنها خودشان یک بیزینس شرکتی باشند).

چگونگی درک بیزینس شما توسط پایگاه مشتریان هدف، بسیار مهم است. بنابراین، باید در نظر بگیرید که آیا ساختار حقوقی بیزینس بر پتانسیل آن برای کسب موفقیت در درازمدت تأثیر می گذارد یا خیر؛ مخصوصاً اگر قصد دارید در یک صنعت شدیداً رقابتی فعالیت کنید.

 

انواع مختلف مشارکت

سه ساختار بیزینس مشارکتی اصلی وجود دارد که می توانید در انگلستان ایجاد کنید. آنها علیرغم داشتن چارچوب مشابه، تفاوتهای مهمی با یکدیگر دارند.

بیزینس مشارکتی معمولی

بیزینس مشارکتی معمولی، که گاهی اوقات از آن به عنوان مشارکت “عمومی” یا “سنتی” یاد می شود، در HMRC ثبت می شود و در آن بین بیزینس و شرکا هیچگونه جدایی قانونی وجود ندارد.

شما و شریک (های دیگر) شخصاً و مشترکاً مسئول مالکیت، کنترل و مدیریت بیزینس هستید. یعنی اینکه همه شرکا شخصاً مسئول تعهدات بیزینس (مانند بدهی ها، وظایف قراردادی، دعاوی حقوقی، هزینه های قانونی) هستند.

مشارکت غیرسهامی با مسئولیت محدود

شرکتهای با مسئولیت محدود باید در Companies House و HMRC ثبت شوند. آنها باید حداقل یک شریک عمومی و یک شریک با مسئولیت محدود داشته باشند که دارای سطوح مختلف پاسخگویی و مسئولیت هستند.

شرکای با مسئولیت محدود، دارایی (سرمایه یا اموال) خود را در اختیار بیزینس قرار می دهند و در برابر بدهی ها تنها به اندازه ارزش آن دارایی ها مسئولیت دارند و همچنین نمی توانند بیزسنس را مدیریت کنند.

شرکای عمومی مسئول کنترل و مدیریت مشارکت هستند و در قبال بدهی هایی که بیزینس قادر به پرداخت آنها نیست، مسئول هستند.

مشارکت تضامنی با مسئولیت محدود (LLP)

مشارکت تضامنی با مسئولیت محدود در Companies House ثبت می شود. این نوع از مشارکت همانند یک “شخص” حقوقی است که مستقل از صاحبان آن (شرکا) وجود دارد. این مشارکت در حقیقت مثل نقطه تلاقی بین یک شرکت معمولی و یک شرکت با مسئولیت محدود است.

این موضوع LLP را بین متخصصانی که می خواهند به صورت مشارکتی فعالیت کنند اما شخصاً مسئولیتی محدود در قبال بدهی ها و دعاوی تجاری داشته باشند، بسیار محبوب کرده است.

شما از انعطاف پذیری فعالیت مشارکتی به همراه حمایت مالی و اعتبار حرفه ای یک شرکت با مسئولیت محدود برخوردار می شوید. به عنوان مثال اگر می خواهید روی قراردادهای با ارزش کار کنید، این نوع از مشارکت ایده آل است.

 

نحوه ایجاد بیزینس مشارکتی

نحوه ایجاد بیزینس مشارکتی بستگی به نوع مشارکتی دارد که می خواهید ایجاد کنید.

ثبت مشارکت معمولی

برای ایجاد مشارکت معمولی، باید مشارکت را برای Self Assessment در HMRC با استفاده از سرویس آنلاین یا تکمیل فرم SA400 ثبت کنید.

مراحل ثبت نام بسیار ساده و رایگان است. از شما خواسته می شود نام تجاری، اطلاعات مربوط به مشارکت و جزئیات شرکا را ارائه دهید.

علاوه بر این، هر یک از شرکا باید خود را برای Self Assessment ثبت نام کند.

ثبت مشارکت غیرسهامی با مسئولیت محدود

هنگام ایجاد مشارکت غیرسهامی با مسئولیت محدود، باید از یک اپلیکیشن برای ثبت آن در Companies House استفاده کنید. این اپلیکیشن را دانلود کنید و سپس اسناد را از طریق پست تحویل دهید. هزینه این کار 20 پوند است.

همچنین باید بیزینس را جهت Self Assessment در HMRC ثبت کنید، که می تواند بصورت آنلاین انجام شود. هر یک از شرکا ملزم به ثبت نام جداگانه برای Self Assessment است.

ثبت مشارکت تضامنی با مسئولیت محدود  (LLP)

برای ایجاد مشارکت با مسئولیت محدود، باید یک LLP در Companies House ایجاد کرده و آنرا برای Self Assessment در HMRC نیز ثبت کنید. علاوه بر این، هر عضو LLP (شریک) باید جداگانه برای Self Assessment ثبت نام کند.

پست قبلی
کلمات و عبارات حساسیت برانگیز در نام شرکت – توضیحات
پست بعدی
تفاهم نامه و اساسنامه شرکت چیست؟
0
بستن

سبد خرید شما